Porsches leveranser minskar – rejält ras i Kina

Lyxbilstillverkaren Porsches leveranser sjönk med 7 procent under årets första nio månader, jämfört med året innan.
Porsches leveranser minskar – rejält ras i Kina - S24_0934_a3_rgb
Foto: Porsche

Totalt levererades det 226 026 bilar.

”Marknadssituationen är fortsatt utmanande över hela världen. Med det yngsta modellprogrammet i företagets historia och en försäljningsstruktur som är fortsatt mycket balanserad i försäljningsregionerna har vi dock en stark position”, säger Detlev von Platen, försäljningschef på Porsche.

Han tillägger också att tack vare en ökad produkttillgänglighet är bolaget optimistiskt om slutspurten på året.

Sett till marknader minskade leveranserna med -29 procent i Kina, och i Nordamerika med -5 procent. En positiv utveckling noterades samtidigt på den tyska hemmamarknaden med en ökning på 8 procent, samt övriga Europa där leveranserna steg med måttliga 1 procent.

När det kommer till modeller satte Cayenne ett nytt rekord på 77 686 enheter, en ökning med 21 procent från året innan. Klassiska 911 ökade sina leveranser med 2 procent till 39 744 enheter.
Macans leveranser föll däremot med 20 procent, vilket främst beror på modellbytet på många marknader. En lika stor nedgång gällde även för Panamera, vilket också förklaras av modellbyten men även marknadsläget i Kina.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Innehåll från annonsör