Polestars kurs är för låg – uppfyller inte kravet från Nasdaq

Elbilstillverkaren Polestar har mottagit ett meddelande från Nasdaq-börsen där det framgår att bolaget för närvarande inte uppfyller kravet om en lägsta köpkurs på 1 dollar i enligt med börsens regler.
Polestars kurs är för låg – uppfyller inte kravet från Nasdaq - Polestar
Foto: Polestar

Meddelandet angav att bolaget har 180 dagar, eller till och med den 2 januari 2025, på sig att åter uppfylla kravet genom att ha en stängningskurs för bolagets depåbevis som uppgår till eller överstiger 1,00 dollar per depåbevis (adr) under minst tio på varandra följande arbetsdagar.

Meddelandet har ingen omedelbar inverkan på noteringen av bolagets värdepapper, vilka kommer att fortsätta handlas på Nasdaq, under förutsättning att bolaget fortsätter att uppfylla övriga noteringskrav.Med det ökande affärsmomentumet, det växande modellutbudet och den diversifierade tillverkningen fortsätter Polestar att sikta på ett kassaflödesmässigt nollresultat mot slutet av 2025 och förväntar sig att detta kommer att återspeglas i bolagets värdering, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Polestar står för närvarande i 0,92 dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.