Polariums VD och grundare får sparken

Harald Mix batteribolag Polarium har utsett Clas Gunneberg till ny VD. Grundaren Stefan Jansson får gå på dagen, enligt ett pressmeddelande.
Polariums VD och grundare får sparken - polarium-mix
Harald Mix batteribolag Polarium byter in sin VD – som får gå på dagen. Foto: Polarium TT

Gunneberg har tidigare varit VD för Piab och Mobile Climate Control. Han ersätter grundaren Stefan Jansson lämnar sin position.

“Polarium har vuxit snabbt och etablerat sig som en ledande aktör inom sitt område. På senare tid har bolaget dock inte lyckats leva upp till sin strategi och sina ambitiösa mål. Styrelsen har dragit slutsatsen att det krävs ett nytt ledarskap för att Polarium fullt ut ska kunna dra nytta av sin starka marknadsposition. Vi tackar Stefan Jansson för hans hårda arbete och välkomnar Clas Gunneberg som ny VD för att leda Polarium in i nästa fas”, säger Carl-Erik Lagercrantz, ordförande i Polarium.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.