Passagerantalet upp 8% i augusti på svenska flygplatser

Tillväxten för flyget fortsätter.
Passagerantalet upp 8% i augusti på svenska flygplatser - WEB_INRIKES
Långa köer på terminal 5 på Swedavia-ägda Arlanda flygplats utanför Stockholm. Foto: Ali Lorestani / TT

Under augusti ökade antalet passagerare med cirka 8% till drygt 3,05 miljoner på statliga flygplatsoperatören Swedavias tio flygplatser. Det var tredje månaden i rad som antalet resenärer överstiger 3 miljoner.

Jämfört med 2019, alltså före pandemin, är antalet passagerare ned med 18%.

“Vi ser en fortsatt stark efterfrågan på framför allt Europaresor och flygbolagen fortsätter att utveckla sina trafikprogram och lägger till ny trafik på våra flygplatser. Efterfrågan har ökat i en snabbare takt än utbudet trots en orolig omvärld med svag ekonomisk utveckling och branschens samlade bedömning är att återhämtningen sannolikt kommer att fortsätta under hösten om än i en något långsammare takt. Osäkerheten är dock större den närmaste tiden även om vi hittills kunnat konstatera att det finns ett fortsatt stort sug efter att resa, såväl privat- som jobbrelaterat”, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson i en kommentar.

Tillväxten var starkast via Arlanda.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.