Pareto sätter köp på Sandvik: ”Värderingsstöd”

Pareto upprepar köp för verkstadsbolaget Sandvik och höjer riktkursen från 275 till 280 kronor inför kvartalsrapporten.
En dieseltruck från Sandviks Mining and Rock Solutions-affärsområde
Foto: Pressbild

Pareto sänker prognoserna för försäljningstillväxten för SMM och SRP på grund av svagare efterfrågan under andra halvåret. Samtidigt behålls en relativt positiv syn på SMR då kinesiska stimulanser och högre metallpriser väntas stödja en fortsatt hög efterfrågan inom gruvindustrin. Samtidigt väntas en cyklisk återhämtning inledas 2025 för SMM och SRP inom industriproduktion och bygg- och anläggningssegmenten.

“Vi gör en mindre sänkning av våra EPS-estimat och höjer vår riktkurs och upprepar vår köprekommendation, inte bara på grund av en cyklisk återhämtning 2025/2026 utan också på grund av ett värderingsstöd från potentiella strukturella förändringar i bolaget”, heter det i analysen.

Här hittar du de senaste råden för svenska aktier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.