Övertecknat med god marginal i Modelons nyemission

Modelons företrädesemission av aktier tecknades till 128,7% med och utan företrädesrätt. Bolaget får därmed in hela emissionsbeloppet om 50,1 Mkr före kostnader.
Övertecknat med god marginal i Modelons nyemission - Modelon och VD
Modelon får in 46 miljoner kronor netto från sin företrädesemission.

Teknologibolaget Modelon har publicerat det preliminära utfallet för sin företrädesemission av aktier. Teckningsgraden blev 128,7% varav 90% tecknades med stöd av teckningsrätter och 38,7% utan. Modelon tillförs 45,9 Mkr efter emissionskostnader.

Emissionsguiden hissade tidigare två flaggor: “Bristfällig information” och “Aktien handlas ner till teckningskurs”. Modelons aktie repade sig något efter att som lägst ha handlats i 9,20 kr (teckningskursen var 9,10 kr). Sista möjliga dagen att teckna stängde aktien på 9,80 kr.

Vi tyckte samtidigt att villkoren var bra och gillade det faktum att insynspersoner tecknade rejält (“befintliga ägare växlar upp”). Drygt 68% av kapitalet i Modelon ägs av insynspersoner. Samtliga av dessa tecknade pro rata eller mer och säkrade 35 Mkr, motsvarande 70% av emissionen.

Emissionsguiden sätter punkt för sin bevakning av kapitalanskaffningen.

Tillägg: I sitt pressmeddelande med det slutliga utfallet (identiskt med det preliminära) informerade Modelon om att erbjudandet utökas genom övertilldelning. Ytterligare 700 000 aktier emitteras vilket tillför bolaget 6,4 Mkr före transaktionskostnader. Utspädningen hamnar därmed på 36% istället för 33,3%.

Läs även:

Starka åtaganden från nyckelpersoner i Modelons nyemission

Bra villkor i Modelons nyemission

Emissionsguiden inleder bevakning av Modelons företrädesemission

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.