Oscar Properties VD efter glädjebeskedet: Vi gör som Centerpartiet

Oscar Properties konkursärende skrivs av efter att brf:en Innovationen dragit tillbaka sin ansökan. Nu planerar bolaget för nyemission, som ska leda till ett omvänt förvärv. Det framgår i ett pressmeddelande – som avslutas med en smiley.
Oscar Properties VD efter glädjebeskedet: Vi gör som Centerpartiet - Oscar Properties BOSTADSHUS lägenhet bostad
Norra Tornen i Vasastan. Foto: Janerik Henriksson / TT

“Nu har vi fått lite andrum. Senast idag kring lunch har jag varit i samtal med en välrenommerad investmentbank om nästa steg. Planen är att gå ut med en företrädesemission där fordringsägsarna (sic!) erbjuds teckna aktier genom kvittning i kombination med en kontantdel som kommer att garanteras av existerande aktieägare och externa parter”, skriver VD:n Richard Bagge.

Han skriver att förhoppningen med nyemissionen är att göra ett omvänt förvärv.

“Om den emissionen lyckas är planen att erbjuda en börskandidat en börsplats med lite cash i, med en i stort sett rensad balansräkning och med förlustavdrag runt 1,5 miljarder. Ihop med invetmentbanken (sic!) har vi redan börjat identifierat börskandidater som skulle kunna vara intresserade av att göra en s k IPO via vår plattform.”

Vad bolaget har kommit överens om i sin förlikning med brf:en Innovationen framgår dock inte.

“Beträffande det som har förevarit i ärendet har parterna valt att inte gå ut med. Vi tittar inte bakåt utan framåt. Som Centerpartiet… ;)” skriver Richard Bagge.

Läs mer: Vändningen: Konkursansökan mot Oscar Properties dras tillbaka

Läs mer: Oscar Properties galna PM om tunga beskedet: ”Det blir noll för dem, zilch”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market