OS-hjältens flirt med miljardären: ”Torsten är en skön kille – han kan ringa mig”

New Wave-grundaren Torsten Jansson vill värva världsstjärnor till Småland. Han kan börja med att ringa OS-hjälten Truls Möregårdh - som är öppen för att skriva på för miljardärens klubb under vissa premisser.
"Jag tror att jag är den spelare i Europa som har bäst kontakt med alla dessa kineser och japaner som är sinnessjukt bra. Så jag är självklart bra för Torsten", säger pingisstjärnan i Avanzapodden.
Truls Möregårdh efter sitt första OS-silver i Paris.
Truls Möregårdh efter sitt första OS-silver i Paris. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

New Wave-grundaren och miljardären Torsten Jansson sålde i början av året aktier för 110 Mkr. Pengarna skulle gå till att bygga en jättearena i småländska orten Kosta.

Torsten Jansson satsar stort på lokala idrotten i Kosta. Och i mars sa han att han skulle kontakta en viss pingisstjärna – Truls Möregårdh.

Och ja, det är samma Truls Möregårdh som precis skapat en pingisfeber i Sverige genom att vinna två historiska OS-silver i Paris.

“Ja, jag kommer absolut ringa honom. Nu vann vi (Kosta SK) division 1 och kvalar därmed till superettan. Jag tror vi kommer ta oss igenom superettan också och då blir det aktuellt att ringa Truls – han är alldeles för bra för att spela i division 1 och superettan”, sa Jansson till Affärsvärlden i mars.

Truls Möregårdh har inte bara stenkoll på bollen - han vet också vad Torsten Jansson vill göra i Kosta
Truls Möregårdh har inte bara stenkoll på bollen – han vet också vad Torsten Jansson vill göra i Kosta. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Intresset är ömsesidigt. Det framgår när pingisstjärnan och OS-hjälten gästar Avanzapodden. Men det krävs som sagt att Kosta SK klättrar i seriesystemet. Just nu är han för bra för klubben, bekräftar Truls Möregårdh.

“Går de upp i högstaligan så vet jag att han kommer vara sugen på att höra av sig och vilja att jag ska spela där. Det är superkul att en sån som Torsten går in i pingisen”, säger han i Avanzapodden.

“Torsten älskar pingis”

Han har sin egen bror Malte som tränare. Malte Möregårdh är även tränare – i Kosta. Torsten och tränaren har pratat igenom landslagsstjärnans situation.

“Torsten är en väldigt skön kille som älskar pingis. Han vill vinna och har höga ambitioner. Han är fortfarande välkommen att ringa när han vill”, säger Truls Möregårdh.

Torsten Jansson
Torsten Jansson, New Wave.
Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Han säger också:

“Han är villig att köpa in riktigt, riktigt bra spelare och det kostar mycket pengar. Han har ju pratat om de bästa i hela världen. Bland annat de i Kina. Jag gillar hans ambitioner. Jag tror också att jag är den spelare i Europa som har bäst kontakt med alla dessa kineser och japaner som är sinnessjukt bra. Så jag är självklart bra för Torsten, så att jag kan bidra på olika sätt.”

Torsten Janssons aktieportfölj är värd 4,8 miljarder kronor, enligt Holdings. Han äger närmare 82% av rösterna i New Wave.

Läs också:

Stiga-ägaren om en börsnotering efter svenska pingissuccén i OS: ”Blir bra fart”

Torsten Jansson satsar 250 miljoner på jättearenan – vill locka världsstjärnan

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.