Oregelbunden start väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas få en oregelbunden inledning på fredagen.

Terminerna för de ledande Europabörserna indikerar på mindre rörelser. Terminen för Londonbörsen var cirka en halvtimma före öppning upp 0,1 procent. Motsvarande noteringar för Paris- och Frankfurtbörsen låg på en oförändrad nivå respektive en nedgång på 0,2 procent. Förhandeln i Stockholm hos IG Markets indikerar en öppning upp med 0,2 procent.

USA-börserna handlades oregelbundet på torsdagen och rörelsen i den sena handeln var lätt negativ. Sentimentet hölls tillbaka av hälso- och energirelaterade aktier.

I Asien visar de ledande börserna på mindre rörelser under morgonen.

Greklands parlament röstade på torsdagen igenom ytterligare reformer för att erhålla nya nödlån.

Atlas Copco köper schweiziska vakuumverksamheten från OC Oerlikon för 4,52 miljarder kronor. Genom förvärvet stärker Atlas Copco sig inom vakuumlösningar efter insteget på marknaden i och med förvärvet av Edwards 2014.

Astra Zeneca och Sanofi har kommit överens om att ge varandra fri tillgång till 210.000 substanser i de båda bolagens substansbibliotek. Överenskommelsen sker utan något ekonomiskt åtagande mellan parterna.

Medivirs rapport kom in på den svaga sidan. Resultatet hamnade oväntat på röda siffror istället för svarta samtidigt som försäljningen på 112 miljoner kronor var klart under förväntningarna vid 137 miljoner kronor.

Opus Group redovisade ett resultat på sista raden som närapå halverades. Sett till omsättningen visade siffrorna dock en tillväxt på knappt 7 procent. Organiskt låg tillväxt på 3,6 procent i kvartalet. Kassaflödet förbättrades till 61 miljoner kronor, från 40 miljoner under samma period i fjol.

Cloetta överväger en stängning av fabriken i Dieren. Åtgärden som skulle ge en årlig besparing på minst 35 miljoner kronor per år väntas även ge engångskostnader om 120 miljoner kronor. Avsikten är att stänga fabriken i slutet av 2016.

Xvivo Perfusion har fått ett godkännande i Kina för Steen Solution för lungevaluering vid en transplantation. Kina står i dag för mindre än fem procent av alla lungtransplantationer i världen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.