OpenAI utmanar Google – presenterar söktjänsten Search GPT

OpenAI meddelade under torsdagskvällen att man kommer att lansera söktjänsten Search GPT, vilket blir en direkt utmanare till Google.
OpenAI utmanar Google – presenterar söktjänsten Search GPT - OpenAI Co-founder Leaving
Foto: AP Photo/Michael Dwyer

Detta fick Alphabets aktie att backa 3 procent.

Bolaget meddelade att prototypen strävar efter att ge användarna snabba svar tillsammans med tydliga och relevanta källor. Allt eftersom planerar bolaget för att integrera produkten i Chat GPT-appen.

CNBC skriver att detta kan bli ett problem för Google, vars sökmotor är marknadsdominerande. Alphabets investerare har uttryckt oro för att OpenAI skulle kunna ta marknadsandelar från sökjätten med nya sätt att söka sig fram till information på nätet.

”Vi tror att det finns utrymme för att göra sökningen mycket bättre än den är idag”, skrev OpenAI:s vd Sam Altman i ett inlägg på X.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.