Nytt förslag: Hårdare böter för tvång på högklackat
I december 2015 skickades receptionisten Nicola Thorp hem från revisionsjätten PWC sedan hon vägrat att bära högklackade skor. Thorp, som arbetade för ett bemanningsföretag som anlitats av PWC, startade en namninsamling kring det inträffade. Över 150 000 skrev på vilket tvingade parlamentet att ta ställning till en debatt i frågan.
“Det står klart, efter de berättelser som vi har fått höra från allmänheten, att Nicolas historia är långt från unik”, säger parlamentsledamoten Helen Jones till Bloomberg.
Sedan 2010 är det olagligt med så kallade “diskriminerande klädkoder” men premiärminister Theresa Mays och hennes regering vill nu se till så att lagen också efterlevs. Bland annat överväger man att införa hårdare ekonomiska straff för de företag som bryter mot lagen, skriver Bloomberg.
Kommentera artikeln
I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.
Grundreglerna är:
- Håll dig till ämnet
- Håll en respektfull god ton
Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.