Paret Nyrensten säljer RevolutionRace-aktier för 240 miljoner

Grundarparet Nyrensten har sålt fem miljoner aktier i outdoor-klädbolaget Revolution Race, motsvarande 4,4 procent av kapitalet.
Paret Nyrensten säljer RevolutionRace-aktier för 240 miljoner - rvrc (1)
RevolutionRace är ett varumärkesbolag som säljer egenutvecklade friluftskläder under varumärke RevolutionRace på nätet. Bolaget använder en direktförsäljningsmodell utan mellanhänder. På bilden syns grundarna Niclas och Pernilla Nyrensten.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Aktierna uppges ha sålts till ett “utvalt antal institutionella investerare” genom ett privat anbudsförfarande som genomfördes av ABG Sundal Collier.

Dagens Industri noterar att ABG mäklade en storpost strax före börsstängningen på tisdagen. Kursen i den affären var 48 kronor per aktie, vilket innebär att hela posten gick för 240 miljoner kronor.

Efter avyttringen äger Nyrenstenparet 15,6% av aktierna och rösterna. Grundarparet har ingått lock up-avtal på 90 dagar för resterande innehav i RevolutionRace.

Bland andra Ålandsbankens småbolagsförvaltare Eric Berglund har flaggat för att en försäljning från Nyrenstenparet är sannolik. I en intervju med Afv sade han att:

“Båda storägarna ska ju sälja ned sina innehav ordentligt. Det är jag helt övertygad om.”

Nyligen sålde även RevolutionRace största ägare, riskkapitalbolaget Altor, aktier i friluftsbolaget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.