NYAB tecknar miljardkontrakt – ska bygga kraftledningar

Byggbolaget NYAB har tecknat kontrakt värt 931 miljoner kronor för byggandet av två kraftledningar mellan Hedenlunda och Oxelösund om 130 kilovolt.
NYAB tecknar miljardkontrakt – ska bygga kraftledningar - Nyab

Kontraktet har tecknats med Vattenfall Eldistribution, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Kontraktet är värt 931 miljoner kronor och beräknas påbörjas under tredje kvartalet i år och färdigställas under 2026.

Kraftledningarna kommer ligga i Södermanlands län och ska leverera elektricitet till SSAB:s stålverk i Oxelösund, där en ny ljusbågsugn och relaterad råmaterialhantering byggs för att minska utsläppen.

”Vi är stolta över att delta i detta projekt, som är ett viktigt bidrag till den industriella gröna omställningen. Detta omfattande kontrakt utgör en betydande milstolpe i vår expansion inom energisektorn och visar vår kompetens och styrka i vårt erbjudande. Vi har tidigare samarbetat med Vattenfall Eldistribution i flera projekt runt om i Sverige och ser fram emot att fortsätta vårt framgångsrika samarbete med detta projekt,” säger Mikael Ritola, operativ chef för NYAB.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.