Ny flagga i Sileons nyemission

Fintechbolaget Sileon har släppt prospektet för sin företrädesemission på 57 Mkr. Emissionsguiden hissar en andra flagga.
Ny flagga i Sileons nyemission - Sileon
Sileon är aktuellt med en företrädesemission som går att teckna till och med den 17 juli. I bild Sileons tillförordnade VD Kent Hansson som är bolagets näst största ägare och tecknar pro rata i emissionen. Källa: Sileon

Emissionsguiden har tidigare skrivit om Sileons företrädesemission av aktier som kan tillföra fintechbolaget 57 Mkr före emissionskostnader. Netto rör det sig om 55 Mkr.

I samband med det hissade vi en flagga: “Kapitalbehov i trängt läge”. Vi menade samtidigt att emissionsvillkoren var bra och såg positivt på att befintliga ägare växlar upp.

Efter en genomgång av bolagets prospekt hissar vi en ny flagga. Dock inte på grund av prospektets innehåll.

AKTIEN HANDLAS NER TILL TECKNINGSKURS

Om aktien faller så att teckningskursen inte längre ger en rabatt mot börskurs så saknas det incitament för investerare att teckna nya aktier. Det visar också på ett stort misstroende.

Sedan vi senast skrev om emissionen har Sileons aktie handlats ned till 0,52 kr som lägst. Det är tillräckligt nära teckningskursen 0,50 kr för att en flagga ska hissas. I dagsläget står aktien i 0,56 kr.

Sileon har inte återkopplat på förfrågan om kommentar.

OVÄNTAT VD-BYTE

Vi noterar att David Larsson för några veckor sedan hastigt lämnade rollen som VD för Sileon, efter överenskommelse med styrelsen. Kent Hansson tog över som tillförordnad VD med omedelbar verkan och klev därmed av rollen som styrelseordförande. Han är kvar som ledamot i styrelsen. Linus Singelman som sedan tidigare satt i styrelsen har tagit över ordförandeklubban. Ett oplanerat VD-skifte mitt under emissionsprocessen är verkligen inte optimalt.

I prospektet har det tydliggjorts hur fördelningen för teckningsåtagandena på totalt 16,9 Mkr (29,6% av emissionen) ser ut. Rieber & Søn tecknar 17,7% av erbjudandet medan Kent Hansson tecknar 11,9%. Bägge tecknar pro rata och försvarar därmed sina respektive ägarandelar.

Sammanfattningsvis har Sileons emission hittills fått två flaggor och två positiva omnämnanden. Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om företrädesemissionen i samband med att utfallet kommuniceras.

Läs även:

Positiva signaler i Sileons företrädesemission

Norska Rieber & Søn kan öka ägandet markant i Sileon

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från More Sailing