Nvidias split öppnar för inkludering i Dow Jones index

Amerikanska chipjätten Nvidia handlas i dag den 10 juni på Nasdaq efter split 10:1, innebärande att en aktie har delats upp i tio aktier.
Nvidias split öppnar för inkludering i Dow Jones index - nvidia-omniverse-avatar-cloud-engine-toy-jensen
Nvidias grundare och VD Jensen Huang som avatar.

Rent praktiskt innebär det att fredagens kurs kring 1 200 dollar motsvarar 120 dollar i dag.

Spliten genomförs för att underlätta för privatpersoner att handla med aktien, men den har också skapat spekulationer om en möjlig inkludering av aktien i det prestigefyllda indexet Dow Jones Industrial Average, skriver Reuters.

En potentiell inkludering av Nvidia i Dow Jones kommer i så fall troligen putta ur Intel, som har den lägsta viktningen i indexet.

Nvidias aktie har rusat och börsvärdet har passerat 3 biljoner bollar. Nvidia har passerat Apple i börsvärde och har nu det näst högsta börsvärdet i världen, bara överträffat av Microsoft.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.