Note vinstvarnar – efterfrågan bromsar in ytterligare

Kontraktstillverkaren Note sänker prognoserna för 2024.
Note vinstvarnar – efterfrågan bromsar in ytterligare - Note Charge Amp
Note ser ytterligare inbromsning av efterfrågan hos kunder, särskilt inom segmenten Communications och Greentech.

Omsättningen väntas nu bli 3,83-3,90 miljarder kronor med en rörelsemarginal i intervallet 8,9-9,2 procent. Tidigare prognos var en omsättning på 4,1-4,4 miljarder och en rörelsemarginal på 9,5-10,5 procent. Under 2023 var omsättningen cirka 4,24 miljarder kronor medan rörelsemarginalen låg på 10,1 procent.

För det tredje kvartalet väntas omsättningen bli mellan 790-810 miljoner kronor (1 034) med en operativ rörelsemarginal mellan 7,5 och 8,0 procent. I fjärde kvartalet väntas omsättningen ligga mellan 975 och 1 025 miljoner kronor (1 080) med en operativ rörelsemarginal om minst 9,5 procent.

“De lägre nivåerna under andra halvåret förklaras av ytterligare inbromsning av efterfrågan hos kunder, särskilt inom segmenten Communications och Greentech. Marginalutvecklingen är starkt knuten till de lägre volymerna och anpassningar av kostnadsmassan pågår kontinuerligt”, skriver Note i ett pressmeddelande.

De lägre volymerna under 2024 innebär att det långsiktiga målet om att senast 2027 nå en försäljning om 7,5 miljarder förskjuts ett år till 2028.

“De starka kassaflöden Note redovisat för årets första två kvartal förväntas bestå under 2024. Notes finansiella position är fortsatt stark med en soliditet överstigande 50 procent”, skriver bolaget vidare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.