Northvolts jätteemission uppges gå trögt

Batteribolaget Northvolts planerade nyemission på 1,5 miljarder dollar, motsvarande drygt 15 miljarder kronor, går trögt. Det rapporterar Dagens Industri med hänvisning till källor.
Northvolts jätteemission uppges gå trögt - NORTHVOLT
SKELLEFTEÅ 20211101 Northvolts batterifabrik i Skellefteå. Foto: Axel Hilleskog / SvD / TT / Kod 30574 ** OUT DN, Dagens Industri (även arkiv) och Expressen ** Foto: SVENSKA DAGBLADET

Enligt en av insynspersonerna beskrivs den till och med som lagd på is.

Att emissionen inte är i hamn uppges bero på att bolaget försöker få in en till biltillverkare som investerare, något man ännu inte lyckats med.

Northvolts nordiska kommunikationschef Matti Kataja tillbakavisar att emissionen är på is, men tillägger att det kommer ta tid innan den blir slutförd.

“Precis som vi tidigare har berättat så arbetar vi med en större kapitalanskaffning, och det arbetet pågår. Vi upplever ett starkt stöd från våra aktieägare såväl som våra kunder, och vi siktar på att återkomma med mer information innan året är slut. Sedan kommenterar vi inte spekulationer om enskilda investerare eller kunder”, skriver Matti Kataja till Di.

Northvolt ökade förra året förlusten till 12,2 miljarder kronor från knappt 3 miljarder kronor året innan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market