Northvolt sparkar arbetare – innan de ens börjat: ”De har lämnat ett helt liv”

Northvolt har sagt upp personer som kommit till Sverige för att jobba - redan innan de hunnit börja. "Jag skulle gärna se att Northvolt svarade på frågan hur de tänker ta hand om dessa personer", säger Lena Lundgren på IF Metall.
Northvolt sparkar arbetare – innan de ens börjat: ”De har lämnat ett helt liv” - Northvolt Tyskland 1
Foto: Northvolt

I kölvattnet av Northvolts kris har personer som tagit sig till Sverige för ett jobb på företaget sagts upp första dagen. Detta rapporterar Ekot.

Under måndagen gick information ut internt att nedskärningarna skulle drabba visstidsanställda och personer anställda via bemanningsföretag. Personer som, i många fall, kommer från andra länder.

Lena Lundgren, lokal samordnare på IF Metall, berättar för Ekot att facket för dagliga förhandlingar med batteritillverkaren, och att hon hoppas på en lösning där så många som möjligt får behålla sina jobb.

“Lämnat ett helt liv”

“Det är många av de som kommer som är visstidsanställda. De har ju lämnat ett helt liv för att satsa på en framtid här”, säger Lena Lundgren och undrar hur Northvolt planerar att ta ansvar för dessa personer som nu står utan arbete.

“Jag skulle gärna se att Northvolt svarade på frågan hur de tänker ta hand om dessa personer”

Presschef på Northvolt, Matti Kataja, skriver i ett mejl till Ekot att de gör sitt bästa för att ge stöd till drabbade personer, bland annat stöd med tillfälligt boende.

Läs mer:

Varningsropen inifrån Northvolt-fabriken: ”Usla kinesiska maskiner”

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market