Northvolt: Oktoberlönerna betalas ut som planerat

Northvolt uppger att de kommer att betala ut oktoberlönen till de anställda den 25:e som planerat. Detta efter att ha betalat den stora skatteskulden på nära 300 miljoner kronor till Skatteverket. Det skriver Norran.
Northvolt: Oktoberlönerna betalas ut som planerat - WEB_INRIKES
Northvolts kontor i Stockholm. Foto: Anders Wiklund / TT

Så sent som förra veckan gavs inget tydligt “ja” av VD Peter Carlsson på det veckovisa informationsmötet till anställda, enligt Norran.

Även om skatteskulden är betald har betalningsförelägganden ökat till 385 miljoner kronor från tidigare 132 miljoner kronor i början av förra veckan – ärenden som nu ligger hos Kronofogden. En stor del av dessa skulder är relaterade till det konkursade bolaget Northvolt Expansion Ett AB.

Den stora batteritillverkaren för nu samtal med långivare och investerare på totalt 200 miljoner euro, drygt 2 miljarder kronor. Det uppger källor till Reuters.

Enligt Bloomberg ska 150 miljoner euro av dessa vara säkrade genom muntliga överenskommelser.

För några veckor sedan varslade Northvolt 1 000 personer om uppsägningar.

De förhandlingar väntas fortsätta i veckan, enligt Norran.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.