Northvolt jagas av Kronofogden: ”Allt kring vårt företag granskas”

På två och ett halvt år har Northvolt dragit på sig 228 ärenden hos Kronofogden, rapporterar Carup. "Vi förstår att vi är i ett läge där allt kring vårt företag granskas", säger kommunikationschefen Matti Kataja till tidningen.
Northvolt jagas av Kronofogden: ”Allt kring vårt företag granskas” - Northvolt Tyskland 1
Foto: Northvolt

Enligt Carup har Northvolt samlat på sig skulder på totalt 49,5 miljoner kronor. Det finns flera aktiva betalningsförelägganden hos Kronofogden och av 228 ärenden har 35 gått till verkställighet.

Bland de obetalda fakturorna finns fordonsskatter och trängselavgifter, men också större belopp från svenska storföretag som Atlas Copco.

“Vi förstår att vi är i ett läge där allt kring vårt företag granskas, men Northvolt reste som du vet senast vid årsskiftet cirka 50 miljarder kronor, och har flertalet miljarder i likvida medel, så det vore inte korrekt att koppla ihop ett antal försenade fakturor till vårt bolags likviditet”, uppger Matti Kataja, Northvolts kommunikationschef, till Carup.

Carups genomgång visar dock att det finns stora börsbolag som har få eller inga ärenden hos Kronofogden.

Northvolt hanterar enligt egen uppgift cirka 40 000 fakturor per år.

Läs ocksåMiljardären som sponsrade kritiska rapporten: ”Jag har lärt av Northvolt”

Läs ocksåBörsbolaget om Northvolts kris och finska bakslaget: ”Ger högre kostnader”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.