Northvolt-ägare tecknar avsiktsförklaring med kinesisk batteritillverkare

Kraft- och automationsbolaget ABB har ingått en avsiktsförklaring med kinesiska battericellstillverkaren EVE Energy.
Northvolt-ägare tecknar avsiktsförklaring med kinesisk batteritillverkare - Switzerland ABB
Foto: Walter Bieri/Keystone/AP.

ABB, som är ägare i Northvolt, syftar till att stödja utvecklingen av nya, hållbara litiumbatterifabriker tillverkade av ett annat företag: kinesiska EVE Energy. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avsiktsförklaringen bygger på EVE:s kapacitetssystem “Global Manufacturing, Global Delivery, Global Cooperation” som syftar till att förbättra effektiviteten, uppfylla tidslinjer och förbättra den totala produktiviteten och lönsamheten.

ABB ska samarbeta med sina projektteam i design och konstruktion, och dela med sig av expertis inom nyetableringar av batteritillverkning.

“ABB kommer att stödja EVE:s initiativ i linje med dess grundpelare för framgång: integrering av el, instrumentering, styrning och digital (EICD), adaptiv exekvering i Adaptive Execution och effektiv löpande drift”, heter det i pressmeddelandet.

Läs även:
Förhandlingar är igång hos Northvolt – fackordföranden: ”Allmän oro”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market