Niklas Nordström hoppar av regeringens toppjobb: ”Fel i tiden”

För bara veckor sedan utsågs Niklas Nordström till regeringens industrisamordnare. Affärsvärlden har i flera artiklar kunnat berätta om bakgrunden i det havererade börsbolaget Bellpal och flera kraschade assistansbolag. Nu hoppar han av. "Det var fel i tiden kort sagt", skriver han på Facebook.
Niklas Nordström hoppar av regeringens toppjobb: ”Fel i tiden” - niklas-nordstrom-rk
Niklas Nordström. Foto: Regeringskansliet

Regeringens tilltänkte industrisamordnare Niklas Nordström kommer inte att tillträda tjänsten. Det skriver han på Facebook på torsdagskvällen.

“Efter att ha funderat ett varv till har jag idag meddelat Näringsdepartementet att jag inte har för avsikt att tillträda rollen som industrisamordnare och har formellt begärt att få bli entledigad. Det var fel i tiden kort sagt. Så arbetet får fortsätta utan min medverkan”, skriver Niklas Nordström på Facebook.

Havererat börsbolag

Afv har tidigare rapporterat om Niklas Nordströms roll som styrelseordförande i det havererade teknikbolaget Bellpal och hans bakgrund från kraschade assistansbolag.

Marknadsplatsen beslöt i veckan att avnotera Bellpal-aktien med omedelbar verkan. Den handelsstoppades i december på grund av oklarheter i en tänkt affär med en amerikansk köpare av verksamheten.

Kan bli betalningsansvarig

I veckan kunde Afv också berätta att Niklas Nordström riskerar att bli tvungen att vara med och återbetala mångmiljonbelopp till två assistansbolags konkursbon. Detta om personen som dömts i Umeå tingsrätt att återbetala pengarna inte kan betala.

Tidningen Norrländska Socialdemokraten var först med att rapportera nyheten att Niklas Nordström inte avser tillträda tjänsten på torsdagskvällen.

Afv har sökt Niklas Nordström, som avböjer att kommentera ytterligare.

Läs ocksåKraschade bolagen spökar för regeringens nya samordnare

Läs ocksåRegeringen tillsätter industrisamordnare – värvar från krisbolaget

Läs ocksåHan går från skandalbolag till regeringens toppjobb

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.