Nettosparandet hos Nordnet minskade i juni

Nätmäklaren Nordnet noterade ett nettosparande bland sina kunder på 5,1 miljarder kronor under juni, vilket motsvarar en minskning med 36,3% mot månaden innan, men en ökning med 54,5% jämfört med samma period 2023.
Nordnets VD Lars-Åke Norling.
Nordnets VD Lars-Åke Norling. Foto: Alexandra Bengtsson / SvD / TT

Antalet nya kunder uppgick till 16 300, en ökning med 0,8 procent i månadstakt. Det totala antalet kunder uppgår nu till 1 975 300.

Sparkapitalet ökade med 1,1 procent i månadstakt och 20,7 procent i årstakt. Totalt uppgick sparkapitalet till 963 miljarder kronor.

Antalet avslut per dag var 200 700 i snitt under juni, ned 7,5 procent i månadstakt men upp 14,7 procent i årstakt. I Sverige minskade antalet avslut med 4,9 procent mätt i månadstakt till 81 800. De var samtidigt högre med 12,7 procent mot samma period förra året.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.