Netflix allt närmare att bli stämda för tv-serien Baby Reindeer

En stämning som riktar sig mot streamingjätten Netflix för tv-serien "Baby Reindeer" kan nu gå vidare eftersom serien enligt en domare inte kan anses vara "en sann historia", som den utger sig för att vara.
Netflix
Foto: AP Photo/Matt Rourke

Den bedömningen gör en amerikansk domare.

Den amerikanska domaren bedömer att man felaktigt beskrivit tv-serien som en sann historia och kommer därmed att tillåta en kvinna, som menar att hon är den “Martha” som blir beskriven i serien, att gå vidare med sin förtalsstämning.

Tv-serien blivit belönad med en Emmy och beskriver livet för Donny Dunn, som jobbar i bar med ambitionen om att bli en stor komiker en dag. Han blir senare förföljd av en kvinna som upprepade gånger dyker upp på baren. I öppningssekvensen får tittarna veta att detta är en sann historia.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.