Nedgång väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas öppna med minushandel på fredagsmorgonen, i linje med Europaterminerna.

De amerikanska börserna surnade till igår kväll efter ny prispress på olja och råvaror, vilket också tynger börserna i Asien i dag.

Brentoljan handlas på morgonen kring 45 dollar per fat medan WTI-oljan är nere vid nivåer om 42 dollar fatet.

Värmeteknikbolaget Nibe slog analytikernas förväntningar både på första och sista raden. Bolaget upprepar utsikterna från föregående kvartal att de är försiktigt positiva till helåret 2015.

Clas Ohlson rapporterade en försäljningsökning på 4 procent i oktober, eller 7 procent i lokala valutor, vilket var i stort sett i linje med analytikernas förväntningar.

Lundin Gold redovisade en fördjupad förlust för det tredje kvartalet. Black Earth resultat för tredje kvartalet i år var sämre än jämförelsetalen från året innan. Likaså blev också CTT Systems nettoresultat och omsättning lägre än fjolårets.

Fastighetsbolaget Fabege har beslutat att sänka målet för belåningsgrad och samtidigt öka målet för överskottsgrad.

“Vi sänker den finansiella risken och stärker balansräkningen och skapar därmed goda förutsättningar att tillvarata de potentiella möjligheterna på marknaden”, kommenterar Christian Hermelin, vd för Fabege.

Handlarfavoriten Fingerprint meddelar att Johan Carlström köpt 2,9 procent av aktierna i Sunfloro från Fingerprints ordförande Urban Fagerstedt. Fagerstedt är därmed inte längre storägare i Fingerprint.

Sandviks nye vd Björn Rosengren höll igår eftermiddag pressträff i Sandviken mellan två fabriksbesök. Under denna utlovas både en kapitalmarknadsdag den 24 maj, samt att Rosengren ska köpa fler aktier.

Samtidigt flaggar Rosengren för att den tuffa marknaden kom, med både fallande mineral- och oljepriser, kan hålla i sig nästa år också.

Dagens industri skriver i dag att Arne Karlsson, efter fem förlorade år med en katastrofal utveckling på börsen, får lämna sin skapelse – riskkapitalkonglomeratet Ratos. Valet av ersättare på ordförandeposten spär på bilden av ett bolag i djup identitetskris. Sannolikheten för att vd:n Susanna Campbell kommer att ryka ökar dramatiskt med ordförandebytet.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.