NCC tecknar avtal med Liseberg för återuppbyggnaden av Oceana

Byggbolaget NCC har tecknat samarbetsavtal med nöjesparken Liseberg för en återuppbyggnad av Oceana vattenvärld i Göteborg, som skadades vid en brand tidigare i år.
NCC tecknar avtal med Liseberg för återuppbyggnaden av Oceana - WEB_INRIKES
Det var den 12 februari 2024 som en kraftig brand härjade i Lisebergs nya vattenvärld Oceana i Göteborg, där NCC varit involverade i bygget. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

I ett första steg ska parterna tillsammans planera och projektera för en återuppbyggnad. Det framgår av ett pressmeddelande.

“Med ett avtal mellan NCC och Liseberg på plats rör vi oss gemensamt mot återuppbyggnaden av Oceana. Vattenvärlden beräknas preliminärt att stå färdig under 2026, något vi ser mycket fram emot”, säger Andreas Andersen, VD i Liseberg.

Avtalet är ett tilläggsavtal till parternas befintliga avtal och uppdelat i två faser som NCC och Liseberg utför i samverkan. Första fasen inleds omgående och omfattar projektering och planering samt eventuella förberedande arbeten på byggarbetsplatsen som krävs inför återuppbyggnaden. Den andra fasen omfattar detaljprojektering och byggnation och startar när Liseberg avropar den andra fasen. Orderregistrering sker vid avrop.

NCC har sedan i mars genomfört rivningsarbete och sanering samt arbete för att minimera skador på Oceanas intakta delar. Detta arbete fortsätter även under sommaren.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.