NCC får SSAB-order värd 400 miljoner

Byggbolaget NCC ska fortsätta arbeta med SSAB:s nya anläggning i Oxelösund för fossilfri ståltillverkning.
Valsverket på SSAB stålverk i Oxelösund.
Valsverket på SSAB stålverk i Oxelösund. Foto: Pontus Lundahl / TT

Projektet övergår nu i nästa produktionsfas som uppgår till cirka 400 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

NCC bygger i samverkan med SSAB en produktionshall för en elektrisk ljusbågsugn, servicehall, ställverks- och transformatorbyggnad och operatörshus. Inledande mark- och grundläggningsarbeten utfördes under våren. Nu fortsätter arbetet i nästa produktionsfas med stommontage, stomkomplettering och tillhörande bygg- och installationsarbeten för en färdig anläggning.

“SSAB:s omställning i Oxelösund är ett historiskt projekt, och vi är glada att få vara med att utveckla och bygga den nya anläggningen som är så viktig för Sveriges gröna industriomställning”, säger Niklas Sparw, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Projektet kommer överlämnas i etapper och beräknas stå klar under första kvartalet 2026.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Innehåll från annonsör