NCAB vinstvarnar

Mönsterkortbolaget NCAB Group räknar med en nettoomsättning på mellan 880 och 900 miljoner kronor för det tredje kvartalet, vilket skulle innebär en nedgång om cirka 10 procent mot föregående år.
NCAB vinstvarnar - ncab
Foto: NCAB

Det justerade ebita-resultatet beräknas uppgå till mellan 110 och 120 miljoner kronor, vilket är cirka 20 procent lägre än föregående års motsvarande resultat och implicerar en ebita-marginal på runt 13 procent.

”Under tredje kvartalet har vi sett att den europeiska ekonomin avmattats ytterligare och att en återhämtning på marknaden skjutits på framtiden. Den tyska ekonomin, som är den största i Europa, har under de senaste månaderna fortsatt att försvagas och vi ser även spridningseffekter till andra delar av Europa. Bland industrisektorer kan vi konstatera att utbyggnaden av elbilsladdare på många håll avstannat liksom andra branscher direkt eller indirekt kopplade till bilindustrin”, uppger VD Peter Kruk i en kommentar.

Han fortsätter.

“Det innebär att vi ser en negativ påverkan på vår nettoomsättning i Q3 och Q4 liksom på ebita-resultat. Även om det innebär att vändningen i marknaden ligger ytterligare en tid bort påverkar det inte vår generella syn på tillväxtmöjligheterna på medellång och lång sikt som fortsatt ljusa.”

NCABs kvartalsrapport för det tredje kvartalet planeras att släppas den 5 november.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Innehåll från annonsör