Nanologicas emission fulltecknad med garantens hjälp

Nanologicas företrädesemission av units tecknades till 87%. Inklusive garantiåtagande blev teckningsgraden 100% och bolaget får in 99,4 Mkr före kostnader.
Nanologicas emission fulltecknad med garantens hjälp - Nanologica Andreas Bhagwani höger
Nanologica får in som lägst 92,2 miljoner kronor netto från sin företrädesemission. Källa: Nanologica

Bioteknikbolaget Nanologica har publicerat utfallet för sin företrädesemission av units.

Teckningsgraden exklusive garanter blev 87% varav 69,5% tecknades med stöd av teckningsrätter och 17,5% utan.

Emissionen var fullt säkerställd genom teckningsåtaganden (60,6%) och garantiåtagande (39,4%). Investmentbolaget Flerie Invest tilldelas units för cirka 13 Mkr (13% av erbjudandet) som en följd av sitt garantiåtagande, genom kvittning av skuld som Nanologica har till Flerie. Flerie var även teckningsåtagare (se mer nedan).

Nanologica tillförs minst 92,2 Mkr efter emissionskostnader om som högst 7,2 Mkr. Efter avdrag för skuldkvittning handlar det om en kontant nettolikvid på 76,5 Mkr.

Emissionsguiden hissade tidigare tre flaggor:

  • Kapitalbehov i trängt läge
  • Aktien handlas ner till teckningskurs
  • Bristfällig information

Vi gav även två pluspoäng i form av “bra villkor” och “befintliga ägare växlar upp”.

Under teckningsperioden handlades Nanologicas aktie mestadels i linje med teckningskurs per aktie som var 2,25 kr. Den gjorde dock ett ryck uppåt på sluttampen och stängde på 2,39 kr sista möjliga dag att teckna units.

FLERIES ÄGARDOMINANS CEMENTERAS

Flerie Invest var emissionens klart största teckningsåtagare med 32,6 Mkr. Med investmentbolagets tilldelning från garantiåtaganden medräknat handlar det om 45,6 Mkr (45,9% av emissionen).

Detta innebär att Flerie blir än mer dominerande i ägarlistan och bör gå från ett ägande om 39,2% av aktierna före emissionen till 42,5% efter.

Nanologicas VD Andreas Bhagwani lämnade teckningsåtagande enligt pro rata och bör bli näst största ägare efter emissionen, med 4,6% av aktierna. Detta förutsätter att Swedbank Robur Fonder och Kungliga Konstakademin inte tecknade sina andelar i emissionen. De var Nanologicas andra och tredje största ägare inför emissionen (5,7% respektive 4,8% ägarandelar) men lämnade inte teckningsåtaganden.

Emissionsguiden sätter punkt för sin bevakning av kapitalanskaffningen.

Läs även:

Ny flagga i Nanologicas nyemission

Två flaggor i Nanologicas nyemission

Nyemissionsdags igen för Nanologica – Emissionsguiden inleder bevakning

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från AMF
Annons från AMF