MoveByBike: Bonnierfamiljen kliver in i emissionen

Logistikbolaget MoveByBike har släppt memorandumet för sin företrädesemission på 27,5 Mkr. Emissionsguiden hissar en ny flagga men uppmärksammar även en stark aktör bland teckningsåtagarna.
MoveByBike
MoveByBike är aktuellt med en företrädesemission som går att teckna till och med den 21 augusti.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om MoveByBikes företrädesemission av aktier som kan tillföra logistikbolaget 27,5 Mkr före emissionskostnader. Netto rör det sig om 24 Mkr.

I samband med det hissade vi tre flaggor:

  • Fel finansiering
  • Kapitalbehov i trängt läge
  • Bristfällig information

Aktien har handlats ned så pass nära teckningskursen 0,08 kr (aktien noterades i 0,0815 i fredags) att vi även hissar flaggan “aktien handlas ner till teckningskurs”. Flaggans generella motivering är: Om aktien faller så att teckningskursen inte längre ger en rabatt mot börskurs så saknas det incitament för investerare att teckna nya aktier. Det visar också på ett stort misstroende.

INSIDERS TECKNAR FÖR EN MILJON

Ledning och styrelse i MoveByBike har lämnat teckningsåtaganden för sammanlagt 1 Mkr, motsvarande 3,6% av emissionen. Det handlar om styrelseledamoten Anders Lundmark, ordföranden Sven Wolf, tf VD Fredrik Videlycka samt den operative chefen Johan Vedin.

Därmed går denna insynskvartetts sammanlagda ägande i MoveByBike från 4,6% före till 3,8% efter emissionen (kan stiga till 4,5% om Lundmarks och Wolfs garantiåtaganden tas i anspråk). Vi ser nyckelpersoners investeringar i emissionen som klart godkända.

NY TUNG ÄGARE

Den som drar det tyngsta lasset i emissionen är den befintliga ägaren Hollingworth/Mehrotra AB (drygt 1% ägande idag) som åtagit sig att teckna 6,2% samt garantera 14,5%.

Strax därefter märks familjen Bonnier genom Bisslinge Förvaltning (4% teckningsåtagande / 12,2% garantiåtagande). Att Bonnier väljer att gå in får ses som klart positivt, även om det handlar om kaffepengar för dem (4,4 Mkr i totalt åtagande).

Handeln i MoveByBikes aktie är ytterst tunn (idag helt obefintlig). Köpare bjuder för tillfället som högst 0,0825 kr per aktie medan säljare begär 0,0985 som lägst. Marginalerna ned till teckningskurs 0,08 kr är därmed små.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om företrädesemissionen i samband med att utfallet kommuniceras.

Läs även:

Tre flaggor i MoveByBikes företrädesemission

Emissionsguiden inleder bevakning av MoveByBikes företrädesemission

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market