Mjölkpriset till Arlabönderna höjs för femte månaden i rad

Mejeriproducenten Arla fortsätter att höja priset som bönderna får betalt för sin mjölk.
Mjölkpriset till Arlabönderna höjs för femte månaden i rad - WEB_INRIKES
Falkenberg 20210424 Kosläpp hos Henrik Stenström på Berte Gård utanför Falkenberg där 250 kor släpptes ut på bete på lördagen. Kosläppet sändes på webben av Arla. Foto Adam Ihse / TT / Kod 9200

Priset höjs för femte månaden i rad och det med 11,3 öre per kilo för både den konventionella och ekologiska mjölken, enligt ett pressmeddelande. Det nya priset gäller från och med på söndag den 1 september.

Det innebär att a contopriset för konventionell mjölk landar på 545,6 öre per kilo och 623,7 öre per kilo för ekologisk.

“Det är viktigt och bra att mjölkpriset till våra ägare fortsätter uppåt. Ska vi få fler bönder och mer svenskproducerade livsmedel måste vi också vara beredda att betala för mervärden som beredskap, djuromsorg och hållbarhet”, säger Arlas Sverigechef Cecilia Kocken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Kareby Finans