Metacon gör företrädesemission på 138 miljoner

Energisystembolaget Metacons styrelse har beslutat att genomföra en företrädesemission på 137,5 miljoner före emissionskostnader.
Metacon gör företrädesemission på 138 miljoner - Metacon

Företrädesemissionen ska godkännas på extra bolagsstämma den 15 november. Nyemissionen är säkrad till 110 miljoner kronor, motsvarande 80 procent av den önskade emissionsvolymen.

Villkoren är 1:1, innebärande att en befintlig aktie ger rätt att teckna en ny aktie till teckningskursen 20 öre per aktie. Extra bolagsstämma hålls den 15 november. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 18 november och aktien handlas exklusive teckningssrätt den 19 november. Teckningstiden löper från 22 november till 6 december och handel med teckningsrätter sker den 22 november till 3 december.

Bolaget har upptagit ett brygglån 50 miljoner kronor som kommer att återbetalas med likviden från företrädesemissionen.

“Vi befinner oss i en expansiv fas där Metacon tagit betydande kliv framåt och visat att vi kan vinna enskilda kontrakt om flera hundra miljoner kronor, något som medför stor initial kapitalbindning. För att möta förväntad efterfrågan och fortsätta vår tillväxtresa behöver vi därför stärka vårt kapital. Företrädesemissionen ger oss även möjligheten att fortsätta förberedelserna för egen stor produktionskapacitet, fortsatt internationell expansion samt att stärka långsiktiga partnerskap. Vi ser fram emot att fortsätta bygga på vår framgång och stärka vår position på marknaden”, kommenterar Christer Wikner, vd för Metacon.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.