Mentice inleder rekrytering av ny VD

Medicinteknikbolaget Mentice inleder omgående rekryteringen av en ny VD.
Mentice inleder rekrytering av ny VD - göran malmberg mentice
Göran Malmberg har nyligen fyllt 65 år och lämnar rollen som VD i Mentice. Foto: Pressbild

Anledningen är att styrelsen har kommit överens med Göran Malmberg, som nyligen fyllt 65 år, om att han lämnar VD-uppdraget.

Göran Malmberg har varit VD på Mentice sedan 2008. Han kommer att kvarstå i befattningen till dess en efterträdare är på plats och kommer sedan att vara knuten till bolaget som senior rådgivare, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

“Göran har gjort ett beundransvärt arbete med att först ta Mentice ur den djupa kris bolaget var i när han tillträdde och därefter byggt upp Mentice till vad det är idag med tekniskt mycket avancerade och marknadsledande produkter inom sitt marknadssegment, en M&S organisation med global marknadsteckning som resulterat i en ökad marknadsandel och en snabb försäljningstillväxt, i snitt 26 % tillväxt över de tre senaste åren och, kanske viktigast, byggt en organisation i tre världsdelar med en mycket hög kompetensnivå,” säger styrelsens ordförande Magnus Nilsson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.