Laddar

Mendus presenterar positiv överlevnadsdata

Forskningsbolaget Mendus har presenterat positiva uppdaterade överlevnadsdata från fas 2-studien Advance II med vididencel vid akut myeloid leukemi .
Mendus presenterar positiv överlevnadsdata - Medtech Biotech lab medicin läkemedel life science
Arkivbild

Datan visar att återfallsfri medianöverlevnad (RFS) per den 24 november var 30,4 månader, och medianen för totalöverlevnad (OS), hade ännu inte uppnåtts, med 14 av 20 patienter fortfarande vid liv. RFS vid 2 år var 56 procent, och beräknad OS vid 2 år och 3 år var 74,9 procent respektive 64,7 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Utfallet kan jämföras med det för oral azacitidin, det idag enda godkända läkemedlet för underhållsbehandling av AML. Den har hos patienter med mätbar restsjukdom, MRD, uppvisat en RFS på 7,1 månader mot 2,7 månader i placeboarmen, och en OS på 14,6 månader mot 10,4 månader i placeboarmen.

”Dessa överlevnadsdata överstiger de historiska överlevnadssiffrorna som observerats med nuvarande standard för underhållsbehandling, och därtill har vi också samlat in ett betydande paket med immunövervakningsdata som ger ytterligare bevis för att behandling med vididencel kan leda till förbättrade immunsvar mot kvarvarande sjukdom och varaktiga remissioner hos AML-patienter”, säger Jeroen Rovers, CMO på Mendus.

Enligt VD Erik Manting jobbar man nu skyndsamt med att utöka den kliniska prövningen av vididencel i AML, samt förbereda för registreringsgrundande studier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.