Meko slutför förvärvet av Elit Polska

Bildelskedjan Meko slutför förvärvet av företaget Elit Polska och utökar därmed kraftigt sin närvaro i Polen.
Meko slutför förvärvet av Elit Polska - Mekonomen

Förvärvet förväntas ge betydande synergieffekter och gör Meko till den tredje största aktören på den polska fordonseftermarknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet aviserades den 10 maj.

Meko har tidigare haft en marknadsandel på cirka 5 procent i Polen och får genom förvärvet en starkare position med en marknadsandel på omkring 8 procent.

Elit Polska är en grossist av bilreservdelar, förbrukningsvaror och verkstadsutrustning med två centrallager och 49 butikslager i Polen. Efter en sedvanlig myndighetsprövning har förvärvet nu godkänts och slutförts.

Meko etablerade sig på den polska marknaden 2018 genom förvärvet av Inter-Team, en reservdelsgrossist som även bedriver exportverksamhet till bland annat Tyskland.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market
Annons från NorthTracker