Mathem ansöker om företagsrekonstruktion

Mathem har idag ansökt om företagsrekonstruktion, framgår det av ett pressmeddelande.
Mathem ansöker om företagsrekonstruktion - 59cc97e0d417af0abee68eaad9f9f665a1225def-3500×2333
Foto: Mathem

“Genom att ansöka om företagsrekonstruktion får moderbolaget Oda Group en möjlighet att göra ett finansiellt omtag av Mathems verksamhet och landa i ett mer gynnsamt finansiellt läge. Rekonstruktionen beräknas ta 3-6 månader, och kommer inte att ha någon direkt påverkan på den dagliga verksamheten och Mathems kunder”, skriver Mathem i ett pressmeddelande.

– Att genomföra en företagsrekonstruktion är aldrig ett enkelt beslut, men vi är övertygade om att det är rätt väg framåt för Mathem. Det ger oss möjlighet att se över bolagets kostnadskostym och göra nödvändiga justeringar för att säkerställa att Mathem långsiktigt blir finansiellt hälsosamt och framgångsrikt, säger Chris Poad, vd för Oda Group.

I samband med flytten av lagerverksamheten i Malmö och Göteborg kommer Mathems befintliga lager i regionerna att stänga. Detta innebär att fackliga förhandlingar har inletts om uppsägningar av samtliga 150 medarbetare inom lagerverksamheten i Malmö och samtliga 150 medarbetare inom lagerverksamheten i Göteborg. Distributionsverksamheten i Malmö och Göteborg, där Mathems chaufförer ingår, kommer inte att beröras av förändringarna.

Samtidigt fortsätter den tidigare kommunicerade organisationsförändringen i syfte att helt integrera Oda och Mathem till ett företag. I huvudsak innebär de nya förändringarna nya rapporteringsvägar, men även att ett mindre antal tjänstemannaroller skärs ned.

Centraliseringen av lagerverksamheten kommer att påbörjas under september och stängningen av lagren kommer att ske senast 31 oktober i Göteborg och 30 november i Malmö.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.