Marabou-chef: Pralinen som aldrig försvinner ur Aladdin-asken
I fjol tog Marabou beslutet att plocka bort trillingnöten och körsbärslikören från Aladdin-asken och ersatte dem med hallonlakrits och fläder. Något som ledde till en kraftig proteststorm.
– Vi visste att trillingnöt och körsbär i likör var älskade praliner, men vi hade aldrig föreställt oss de här reaktionerna, säger Henrik Helander till DI.
Han avslöjar också sin egen favorit.
– Min är gräddnougat. Den fanns när jag började här, finns fortfarande och kommer aldrig att försvinna, säger han till DI.
Den första Aladdin-asken kom 1939 och kostade 4 kronor och 15 öre, motsvarande 108 kronor i dagens penningvärde.
Varje år säljs drygt 3,8 miljoner Aladdin- och Paradisaskar och så här före jul producerar Marabou drygt 11 000 askar per dag, enligt DI. Varje ask kostar cirka 69 kronor vilket i runda slängar innebär att det säljs Aladdin- och Paradisaskar för runt 260 miljoner kronor varje år.
nullnull
Kommentera artikeln
I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.
Grundreglerna är:
- Håll dig till ämnet
- Håll en respektfull god ton
Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.