Maersk höjer helårsprognosen

Danska transport- och logistikbolaget A.P. Möller-Maersk höjer sina utsikter för helåret på grund av en stark efterfrågan på containermarknaden, samt den pågående situationen i Röda havet.
Maersk höjer helårsprognosen - mathilde-maersk_1024x576
Foto: Maersk

Bolaget släpper också sina preliminära siffror för det tredje kvartalet.

Bolaget förväntar sig nu en underliggande ebitda på 11,0-11,5 miljarder dollar och ett underliggande rörelseresultat på 5,2-5,7 miljarder dollar, mot tidigare väntade 9-11 respektive 3-5 miljarder dollar.

Analytikernas förväntningar på underliggande ebitda ligger på 10,1 miljarder dollar, enligt en sammanställning från Bloomberg.

Det fria kassaflödet väntas uppgå till minst 3 miljarder dollar, mot tidigare väntade minst 2 miljarder dollar.

Maersk förväntar sig att efterfrågan på den globala containermarknaden växer med 6 procent i år, upp från tidigare prognos 4-6 procent.

Vad gäller Q3-siffrorna, väntas bolaget redovisa en omsättning på 15,8 miljarder dollar och ett underliggande ebitda på 4,8 miljarder dollar. Detta kan jämföras med väntade 14,75 respektive 3,63 miljarder dollar, enligt analytikerna.

Vidare väntas både underliggande och rapporterat rörelseresultat bli på 3,3 miljarder dollar. Väntat rörelseresultat enligt estimaten är 2,29 miljarder dollar.

A.P. Möller-Maersk presenterar den fullständiga rapporten den 31 oktober.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från AMF