Mackmyra ansöker om konkurs

Whiskeytillverkaren Mackmyras styrelse har beslutat att ansöka om att försätta bolaget i konkurs.
Mackmyra ansöker om konkurs - dsc-7541-scaled
Mackmyra

En konkursansökan kommer att lämnas in vid Gävle tingsrätt, enligt ett pressmeddelande.

Ansökan görs efter att bolaget haft svårigheter med att säkra tillräcklig kortfristig finansiering. Man bedömer inte heller att det kommer vara möjligt att erhålla ytterligare finansiering som krävs inom ramen för ett rekonstruktionsförfarande, varför konkurs är enda utvägen.

“Detta är ett sorgligt beslut, särskilt för vår personal, våra otroligt lojala kunder och ambassadörer. Känslan förstärks naturligtvis av att detta inträffar mitt under bolagets 25-årsjubileum och i en tid då vi verkligen var på väg att vända bolagets utveckling mot lönsamhet och en ljus framtid” säger Patrick Björsjö, tillförordnad vd för Mackmyra.

Mackmyras likviditetssituation försämrades drastiskt när transaktionsbanken SEB valde att inte förlänga checkkrediten efter den 31 mars i år. Enligt bolaget gjordes detta utan någon motivering från banken.

Mackmyra är noterat på First North. Aktien har tappat cirka 98 procent under de senaste tre åren.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Spotlight Stock Market