Lundberg-arvtagerskans investmentbolag vill sälja av i portföljen

Fidelio Capital har börjat leta efter en ny ägare till sitt portföljbolag iBinder. Källor med insyn talar om en miljardvärdering för fastighetsförvaltningsbolaget.
Lundberg-arvtagerskans investmentbolag vill sälja av i portföljen - ibinder
Fidelios majoritetsägare är Katarina Martinson, dotter till miljardären Fredrik Lundberg. Nu vill Fidelio sälja iBinder. Foto: Pressbild

iBinder är ett bolag som erbjuder digital fastighetsförvaltning där administration, dokumentation, underhåll och drift hanteras från en plattform som bolaget tillhandahåller. Sedan 2019 har har riskkapitalbolaget Fidelio varit majoritetsägare, men det kan det bli ändring på snart.

Riskkapitalbolaget har nyligen gett den amerikanska investmentbanken Raymond James i uppdrag att agera säljrådgivare för iBinder, enligt Affärsvärldens källor.

Säljprocessen är fortfarande i ett tidigt stadie, vissa samtal med potentiella budgivare har ägt rum. Själva processen lär köra igång under fjärde kvartalet i år.

Fidelios majoritetsägare är Katarina Martinson, dotter till miljardären Fredrik Lundberg.

iBinder marknadsförs med ett Ebitda-resultat runt 120 Mkr, vilket skulle kunna leda till en värdering strax under miljarden, enligt Affärsvärldens källor.

Med tanke på iBinders storlek och sektorfokus skulle det kunna bli bra intresse bland techintresserade riskkapitalbolag, särskilt då bolagets produkter kombinerar sektorerna mjukvara och fastigheter, enligt källorna.

Fidelio och iBinder har avstått från att ge någon kommentar.

Växt med förvärv

Fidelios strategi har varit att låta bolaget växa genom förvärv. Under de senaste åren har iBinder gjort flera tilläggsförvärv. 2022 köptes svenska REQS System, 2021 köpte bolaget SundaHus, Byggnet och gick även in i Finland genom förvärvet av SokoPro,

Bolaget har över 5 000 kunder och på kundlistan återfinns bland annat Skanska, Scania, Sweco och Strawberry Properties.

Bolaget grundades 2005 och har idag 120 anställda. Verksamheten bedrivs i åtta länder och har fem varumärken.

Raymond James har inte kunnat nås för en kommentar.

Läs mer: 

CapMan vill sälja svenska företaget – kan få miljardvärdering: ”Ett av de finaste bolagen”
Svenska succén Vitamin Well värderas till 35 miljarder i jätteaffär
M&A-rådgivarna om uppköpsvågen: ”Många bolag är inte fullt värderade”
Affärsjuristerna om trenden: PE-bolagen kommer vara motorn
Visma letar riskkapital till dotterbolag: “En riktig sweetspot”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.

Annons från Spotlight Stock Market