Loeb: Apples aktie kan se en betydande uppgång

Aktivistfondförvaltaren Daniel Loeb tror att teknikjätten Apples aktie har mer utrymme att växa och i synnerhet ifall bolaget är framgångsrikt i att utnyttja AI i mobilernas operativsystem Ios.
Loeb: Apples aktie kan se en betydande uppgång - Iphone apple
Foto: Apple

Det skriver Reuters.

“Trots aktiens senaste starka uppgång ser vi utrymme för betydande uppåtriktning framöver när storleken på denna nya AI-möjlighet överraskar”, skrev Loeb i en analys. I analysen berättar Loeb även att Third Point byggt upp en position i Apple i april, men inte hur stor denna är.

I hans tycke ägs Apple inte av särskilt många institutionella investerare på grund av oro för att bolaget skulle stå som förlorare i AI-boomen.

“AI-relaterad efterfrågan kan driva en stegvis förbättring av Apples intäkter och resultat under de närmaste åren”, säger Loeb.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.