Lista: Så värderas investmentbolagen – Flat och Latour dyrast

Från en premie på hela 105% till en substansrabatt på 57%. Nu listar Afv rabatten och premien de svenska investmentbolagen.
Hanna Andreen (tidigare Wachtmeister) är VD för Flat Capital.
Hanna Andreen (tidigare Wachtmeister) är VD för Flat Capital. Foto: Linus Sundahl-Djerf SVD / TT

Flat Capital handlas just nu till en substanspremie på en bra bit norr om 100%. Andra investmentbolag som handlas högre än det underliggande värdet är Latour och Bure.

Den senare aktien analyserar Afv nu i en helt färsk analys.

“Bure har en fin historik av värdeskapande. För tillfället värderas aktien till 20% substanspremie. Det är ungefär i nivå, eller något högre än snittet de senaste åren”, skriver Affärsvärldens analytiker Björn Rydell.

Här hittar du hans analys och råd på aktien.

Industrivärden, Lundbergs och Investor handlas nu till en väldigt liten rabatt. Just Investor analyserade Afv för en kort tid sedan.

“Enligt många är Investor bland det finaste som går att köpa för pengar. Stark utveckling i innehaven och en allt högre värdering av investmentbolaget har gett bra avkastning, även om oddsen för framtiden kanske är något sämre. Vi ser ändå Investor som en helt okej grundbult i de flesta aktieportföljer”, skrev vi i analysen i slutet av augusti.

Läs mer:

Svolder satsar på Scandic – och har ”massa case på gång”

Senaste råden för svenska aktier

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.