Ledningen på sidlinjen i Tradedoublers företrädesemission

Annonsbolaget Tradedoubler har släppt prospektet för sin företrädesemission på 50,5 Mkr. Efter att tidigare ha fått två flaggor hissas nu en tredje i emissionen.
Ledningen på sidlinjen i Tradedoublers företrädesemission - Tradedoubler och VD
Tradedoubler har släppt prospektet för sin företrädesemission om 50,5 Mkr. 30 Mkr av emissionen ska kvittas mot huvudägaren Reworld Medias fordran på Tradedoubler.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om Tradedoublers företrädesemission av aktier som kan tillföra bolaget 50,5 Mkr före emissionskostnader. I samband med det hissade vi två flaggor: “Bristfällig information” och “Aktien handlas ner till teckningskurs”.

Efter en genomgång av bolagets prospekt hissar Emissionsguiden ytterligare en flagga.

Nyckelpersoners investering

Ingen i Tradedoublers styrelse eller ledning har meddelat sin avsikt att gå in som teckningsåtagare eller garantiåtagare, utöver huvudägaren Reworld Media. Insynsägandet inför emissionen – exklusive Reworld Media – är också lågt, motsvarande 0,5% av aktierna (400 000 kr) enligt prospektet.

Insynsägandet står VD Matthias Stadelmayer och CFO Viktor Wågström för. De har varit operativa i annonsbolaget i drygt 17 respektive 9 år. Att de tillsammans endast äger aktier för drygt 400 000 kr efter så lång tid är ett minus. Ägandet kan jämföras med VD:s ersättning om 4,2 Mkr för 2023.

“Det stämmer att ingen av nyckelpersonerna officiellt har indikerat att dom kommer att delta i nyemissionen”, kommenterar CFO Viktor Wågström.

Övriga upplysningar

De tidigare okända emissionskostnaderna uppgår till 1 Mkr eller cirka 2% av emissionen, enligt prospektet.

De låga emissionskostnaderna beror troligtvis på att Tradedoubler har valt att inte anlita en finansiell rådgivare. Att ingen ersättning utgår till Reworld Medias garantiåtagande om 3,8 Mkr (7,5% av emissionen) är också en faktor.

I skrivande stund handlas en Tradedoubler-aktie för 3,37 kr, cirka 2% över teckningskursen om 3,3 kr. Teckningsperioden pågår mellan den 12 och 26 september. Utfallet för emissionen väntas publiceras den 30 september.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om företrädesemissionen i samband med att utfallet kommuniceras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.