Kristersson: Inte aktuellt för staten att bli delägare i Northvolt

Vid en presskonferens på måndagen var statsminister Kristersson tydlig med regeringens inställning. "Just nu ligger bollen helt hos Northvolts ägare."
Kristersson: Inte aktuellt för staten att bli delägare i Northvolt - PRESSTRÄFF EKONOMISKA LÄGET
Statsminister Ulf Kristersson (M). Foto: Jessica Gow / TT

Statsminister Ulf Kristersson gjorde på måndagen klart att regeringen inte har för avsikt att gå in som ägare i Northvolt.

“Det är ingen tvekan om att vi är engagerade i att Sverige ska vara en bra plats för ny teknologi som behövs i den gröna omställningen”, sa statsministern, men att det är inte aktuellt för den svenska staten att gå in och bli delägare.

Som Afv tidigare rapporterat om är flera AP-fonder – de så kallade buffertfonderna – tillsammans redan den åttonde största ägaren i det krisande batteriföretaget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.