Konsortium med huvudägare lägger miljardbud på Jetpak

Ett konsortium lett av Paradeigma har genom Goldcup, under namnändring till Notalp Logistik, lagt ett kontanterbjudande på logistikbolaget Jetpak värt 98 kronor per aktie.
Konsortium med huvudägare lägger miljardbud på Jetpak - jetpak
Jetpak erbjuder logistiktjänster för kunder med akuta transportbehov över längre distanser – där flygfrakt är en lämplig lösning. Det kan till exempel vara ett tillverkande företag som snabbt behöver få fram en reservdel till en maskin som gått sönder.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I konsortiet ingår också Pak Logistik Intressenter, som är helägt av Paradeigma, och Tuna Holding.

Budet på Jetpak värderar bolaget till nästan 1,2 miljarder kronor.

Erbjudandet har en premie på cirka 4,26 procent mot Jetpaks senaste stängningskurs på onsdagen. Sedan tidigare har huvudägaren Pak Logistik Intressenter lagt ett budpliktserbjudande på Jetpak på 93,32 kronor per aktie. Som nämnt ovan ingår nu alltså Pak Logistik i ett konsortium som erbjuder något högre pris än budpliktserbjudandet.

Skulle det nya budet inte fullföljas kommer aktieägarna i Jetpak att ha minst 14 dagar från dess återkallande att överlåta sina aktier under budpliktserbjudandet till 93,32 kronor per aktie.

Acceptperioden i det nya budet väntas pågå mellan 20 juni och 19 juli. När det kommer till budpliktserbjudandet väntas acceptperioden pågå fram till den 13 augusti.

“För att Jetpak ska kunna bibehålla och utveckla sin marknadsposition, kommer det att krävas ytterligare investeringar i teknik och processer. Genom vår djupa kunskap och förståelse för Jetpaks verksamhet ser vi nu goda skäl att tro att bolaget skulle passa bättre i en privat miljö”, säger Jan Hummel, ledamot i Paradigm Capital.

Styrelsen för Jetpak ska offentliggöra sin uppfattning om erbjudandet, och skälen för denna uppfattning, senast två veckor före utgången av acceptperioden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.