Konkursförhandling mot Oscar Properties avslutad – efter 20 minuter

På måndagen ägde en konkursförhandling mot bostadsutvecklaren Oscar Properties rum i Stockholms tingsrätt.
Konkursförhandling mot Oscar Properties avslutad – efter 20 minuter - Lägenhet Bostadsbyggande bostad fastighet fastighetsmarknad
Oscar Properties 79 & Park vid Gärdet i Stockholm. Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT

Efter endast 20 minuter var förhandlingen avslutad och den 12 augusti kommer tingsrättens beslut att offentliggöras, rapporterar Expressen.

Tidigare under sommaren lämnade bostadsrättsföreningen Innovationen, som är en del av Norra Tornen i Hagastaden i centrala Stockholm, in en konkursansökan mot Oscar Properties på grund av en skuld om över 15 miljoner kronor. Den 1 augusti begärde även Skatteverket bolaget i konkurs för en skatteskuld på 2 miljoner kronor och i samband med det ansökte bolaget om en rekonstruktion.

Enligt en inlaga till Stockholms tingsrätt som Expressen hänvisar till, ska de sammanlagda skulderna ha uppgått till 3,5 miljarder kronor vid årsskiftet. Värdet av bolagets 29 fastigheter uppskattas samtidigt till omkring 1,5 miljarder kronor.

Under förhandlingen på måndagen bestred Oscar Properties bostadsrättsföreningens yrkanden, men tingsrätten ska ha avslagit bostadsutvecklarens yrkanden. Stockholms tingsrätts officiella beslut kommer att offentliggöras om en vecka.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.