Klarna-Sebbe på sidlinjen i Flat Capitals nyemission – igen

Investmentbolaget Flat Capital vill ta in 80 Mkr i en företrädesemission av B-aktier. Modemiljonären Paul Frankenius ökar sitt ägande - Sebastian Siemiatkowski hoppar att teckna.
Klarna-Sebbe på sidlinjen i Flat Capitals nyemission – igen - Flat Capital
Flat capital vill ta in 80 Mkr genom en företrädesemission av B-aktier. Huvudägarna står återigen på sidlinjen i emissionen.

Flat Capital har beslutat att ta in 80 Mkr genom en företrädesemission av B-aktier. Emissionskostnaderna beräknas landa på blygsamma 1,1 Mkr. Pengarna från emissionen ska gå till att investera vidare i redan befintliga innehav inom framför allt AI “och den starka pipeline av potentiella investeringar som finns där”, upper bolaget i sitt pressmeddelande om villkoren.

Teckningskursen är satt till 12,50 kr per B-aktie, vilket innebär en rabatt på 17% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades. Teckningskursen är satt till 66% premie mot bolagets nuvarande substansvärde.

Emissionen är säkrad till 69% genom teckningsåtaganden från flera investerare. Däribland modemiljonären Paul Frankenius (majoritetsägare i exempelvis Gina Tricot) som via bolag har åtagit sig att teckna aktier för 30 Mkr, vilket väsentligt överstiger hans nuvarande pro rata-andel. Cicero Fonder kommer teckna för 6,3 Mkr. Flera ägare som inte är namngivna kommer att teckna pro rata, enligt bolaget.

Huvudägarna Sebastian Siemiatkowski och Nina Siemiatkowski äger 29% av B-aktierna och har meddelat att de inte kommer teckna aktier i emissionen. Det är tredje emissionen i rad där Siemiatkowski inte deltar. Sebastian Siemiatkowski äger dock samtliga A-aktier och kommer efter emissionen fortsatt vara rösttung i bolaget.

Flat Capital kan utöka beloppet för företrädesemissionen med upp till 60 Mkr om emissionen övertecknas, genom en riktad emission i anslutning till företrädesemissionen. Detta för att tillse att Frankenius och Cicero tilldelas aktier.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 11,5%, givet att erbjudandet fulltecknas. Om övertilldelningen aktiveras i sin helhet blir utspädningen maximalt 18,6%.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Läs också:

Lista: Så värderas investmentbolagen – Flat och Latour dyrast

Investmentbolagen öppnar för att ta innehaven till börsen: ”Vill se Voi i Stockholm”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.