Kinnevik säljer det sista i Tele2 – får in drygt 600 miljoner

Investmentbolaget Kinnevik meddelar att samtliga villkor är uppfyllda för det tredje och sista steget i försäljningen av innehavet i Tele2.
Kinnevik säljer det sista i Tele2 – får in drygt 600 miljoner - KINNEVIK
Foto: Henrik Montgomery / TT

Köpare av aktierna är Freya Investissement, som består av den europeiska telekomkoncernen Iliad och dess styrelseordförande och grundare Xavier Niel genom NJJ Holding.

Det tredje och sista steget av transaktionen innefattar Kinneviks återstående 6,5 miljoner A-aktier i Tele2 och medför en bruttoförsäljningsintäkt om 637 miljoner kronor efter avräkning för utdelning om 23 miljoner kronor erhållen från Tele2 under det andra kvartalet i år.

Kinnevik har tidigare fått in 2,9 respektive 9,4 miljarder dollar i bruttoförsäljningsintäkt i första och andra steget i avyttringen av Tele2-aktier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.