Kinas centralbank ska sälja obligationer för hundratals miljarder yuan

Kinas centralbank, PBOC, uppger sig ha skrivit avtal med flera stora finansiella institut om att sälja medellånga och långa obligationer värda flera hundratals miljarder yuan.
Kinas centralbank ska sälja obligationer för hundratals miljarder yuan - China Economy
En kvinna joggar förbi Kinas folkbanks huvudkontor i Peking. Foto: AP Photo/Andy Wong

Enligt PBOC kommer man att låna obligationerna och sälja dem beroende på marknadsförhållanden, rapporterar Bloomberg News.

Beslutet att sälja obligationerna kommer när de stigit kraftigt i år på grund av landets dystra ekonomiska utsikter och förväntningar på räntesänkningar.

PBOC:s besked kommer efter att Bloomberg rapporterat om att centralbanken hade ingått avtal med Industrial & Commercial Bank of China och var i samtal med Postal Savings Bank of China om att låna obligationer, enligt insynspersoner.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.