Fastighet SBB
Swedbank: SBB har en uppsida på 79% – här är våra favoritaktier
I sin uppdatering av sina sektorfavoriter skriver Swedbank att de ser en robust underliggande ekonomi, med en tillväxt över trend. Det råder dock stor osäkerhet om den ekonomiska utvecklingen framöver. Marknaden är känslig med förhöjd sannolikhet för stora svängningar på börsen. Sektorfavoriterna består av de aktier som anses ha bäst förutsättningar att utvecklas väl i marknadsmiljön.
SWEDBANKS FAVORITAKTIER I DE OLIKA SEKTORERNA
Konsument
Embracer, H&M, Husqvarna
Fastigheter/Bygg
SBB, Nyfosa, Skanska
Hälsovård
Getinge
Basindustri
SSAB
Bank/finans
Investor, Nordea, Handelsbanken
Telekom/IT
Ericsson, Hexagon, Millicom
Verkstad
ABB, Assa Abloy, Atlas Copco, Munters, Sandvik
I denna uppdatering exkluderas Astra Zeneca som favorit inom sektorn hälsovård.
Millicom – uppsida på 153,9%.
Bland bankens sektorfavoriter står särskilt Millicom ut, där banken, baserat på Kepler Cheuvreux analys, ser en uppsida på hela 153,9%. Kepler skriver att Millicom de senaste åren gjort stora investeringar i utbyggda kabel-/fibernät och förbättrat den geografiska exponeringen genom förvärv, vilket har förbättrat affärsmixen och abonnemangsintäkterna. Dock har aktien varit under kraftig press, dels på grund av tekniska faktorer och dels på grund av den stora företrädesemission som bolaget kommer att genomföra på grund av sitt förvärv i Guatemala.
“Förvärvet bidrar med betydande belopp till kassaflöden och vinster. Aktien har således inte fallit på grund av lägre vinster, utan det är värderingen som fallit från ett stabilt EV/EBITDA på 6x under 2017-2018 till att nu handlas till EV/EBITDA 4,0x 2022e”, skriver de och påpekar att värderingen är ytterst attraktiv.
De menar att det vore rimligt med en successiv omvärdering mot värderingsnivåer om EV/EBITDA 5,5x.
SBB – uppsida på 78,5%.
Den aktie som ses ha näst högst uppsida är SBB, med 78,5%. Här skriver Kepler Cheuvreux i analysen att kombinationen av bostäder och samhällsfastigheter skapar en mycket hög stabilitet i intjäningen i SBB. Utöver intjäningsstabiliteten syns det också finnas en god uppsidespotential från den stora byggrättsportföljen. Successiva om- och tillbyggnader i befintligt fastighetsbestånd väntas också skapa intjäningstillväxt. Vidare har bolaget tydliga ambitioner att genomföra ytterligare förvärv, skriver Kepler.
Ericsson – uppsida på 71,6%.
Slutligen är Ericsson den bland sektorfavoriterna som syns ha tredje störst uppsida, om 71,6%. Här ses förutsättningarna för en god resultattillväxt de kommande åren som alltjämt mycket goda då bolaget är mycket väl positionerade i den utrullning av 5G som nu sker världen över.
Bolaget har sett minskad försäljning i Kina, men det ses gynna bolaget att operatörer framöver i allt större utsträckning kommer att välja västerländska utrustningsleverantörer.
Stora tillväxtmöjligheter från företags-digitaliseringsmarknaden väntas på sikt och förvärvet av Vonage ses också som strategiskt vettigt. Trots att osäkerheten i Ericsson är förhöjd på grund av Irak-utredningen ses rådande värdering om 5,8 gånger 2022e års rörelseresultat som attraktiv med tanke på bolagets starka position på marknaden, och utifrån dess fortsatt goda tillväxtutsikter och stigande rörelsemarginal.
På Affärsvärldens sida Börsen idag hittar du dagens vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen.
Kommentera artikeln
I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.
Grundreglerna är:
- Håll dig till ämnet
- Håll en respektfull god ton
Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.